Вълшебно мазило против шипове


10 Юли 2014, Четвъртък


И как да облекчим състоянието си при разтегнати сухожилия


Шиповете са едно от най-неприятните заболявания на опорно-двигателния апарат. Те представляват патологични костно-ставни израстъци, които най-често засягат тазобедрените и коленните стави, гръбначния стълб, петите, врата и раменете.
При израстването си тези новообразувания могат да притиснат минаващите през мястото на появата им нерви или кръвоносни съдове, което да довете до обездвижване и деформация. Освен това може да причинят главоболие, болки във врата, рамената и кръста, изтръпвания на крайниците, световъртеж и др.

По мнението на специалистите образуването на шипове се благоприятства от обездвижване, неправилна обмяна на веществата, травми или наличието на артрит. 
Официалната медицина твърди, че появили се веднъж, костните израстъци не се поддават на лечение. Някои медици препоръчват оперативното им отстраняване – особено когато тази аномалия пречи на болния или притиска нерви и кръвоносни съдове. Други насочват терапевтичните усилия към отстраняване на причините за възникването на шипове. Препоръчват се и различни оздравителни процедури като нагревки, компреси, масажи, физиотерапия, балнеолечение и пр. 

Не са малко и рецептите, които предлага природната медицина за облекчаване състоянието на страдащия от шипове. В „Десант“ неведнъж сме отделяли място на най-разнообразни методи за тяхното лечение. За една такава възможност разказва нашият читател Димитър Велев от Перник.

Той дълги години страдал от това заболяване и опитвал какво ли не, но получил благоприятни резултати само от едно елементарно мазило, с което третирал засегнатите от патологичните израстъци участъци по тялото си. Петдесетгодишният мъж приготвял смес от равни части мед, несолена свинска мас и ситно нарязан тютюн. С нея той намазвал вечер болните места и така преспивал. Това се прави около седмица, но подобрението се усеща още след първото третиране.

После може да се почине десетина дни и курсът на лечение да се повтори. „Шиповете няма да изчезнат, но от болките и дискомфорта, причинени от тях, със сигурност няма да остане следа“ – категоричен е Димитър. Той пояснява, че намазванията може да се правят винаги, когато костните образувания след време отново започнат да напомнят за себе си.
Перничанинът е изпитал на гърба си, както се казва, и едно друго природно средство, което му е помогнало пък да преодолее здравословни проблеми, свързани с разтегнато сухожилие на единия си глезен.

За целта в съотношение 1 към 1 се смесват чиста несолена свинска мас и пчелен восък. Сместа се загрява на водна баня, докато двете съставки се разтопят добре. В получения разтвор, както още е горещ, се потапя подходящо парче марля или тензух, чийто размер е съобразен с големината на мястото, където са проблемните сухожилия. Изчаква се да изстине леко и се поставя върху поразения участък на тялото – глезена, ръката и т. н., така че да приеме неговата форма като засъхне. Така се подготвят 3 отделни парчета.

Всяка вечер една от „отливките” се налага като компрес. Преспива се с нея и на сутринта се маха. В продължение на 7 дни отделните парчета се редуват върху увреденото място. Почива се една седмица и при нужда курсът на лечение се повтаря още една седмица.
Димитър твърди, че тези процедури помагат и при всякакви проблеми със ставните връзки, артрити и прочее подобни болежки.


В категории: Здраве , Горещи новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Атанаска Иванова
11.02.2020 19:03:18
2
2
Обезателно ште пробвам
1
Димитър
24.02.2019 16:07:44
6
4
може да не ми вярвате,но когато вдигна кръвното налягане над 175 горна граница и 110 долна,но след като си раздвижва врата напред назад докато леко изпуска меря отново и стойностите са паднали под 150.Предполагам,че шипове са се образували и това ми притиска кръвоносните съдове,но не зная как да си помогна.Вече и лекарствата не ми помагат.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки