Лечение на АРТРИТ, КОКСАРТРОЗА, АРТРОЗА по М.Требен

( Votes )
Оценка на читателите: / 194
Слаба статияОтлична статия 

Долуспоменатите напътствия важат и за ставни възпаления и деформации, и при проявления на изхабяване. Болни, които ходят с патерици и бастуни, след сравнително кратко време ги захвърлят.Те са лечими, болките постепенно отшумяват, дори деформации в течение на една-две години полека-лека изчезват. Сутрин, половин час преди закуска и вечер, половин час преди вечеря, се пие чаша запарен чай от хвощ, който се оставя да се изкисне половин минута, а през деня се изпиват четири чаши чай от коприва, който също е попарен и оставен малко да се изкисне. От тези четири чаши се отсипва три пъти половин чаша и всеки път в нея се сипва една супена лъжица шведска горчивка. Разпределено, количеството се изпива преди и след всяко ядене.

Където и да се появят болки, в коляното или другите стави, се правят четиричасови компреси с шведска горчивка. И не забравяйте: Преди това кожата трябва да се намаже със свинска мас или мехлем от невен, а след всеки компрес да се напудря, за да не се появи сърбеж. Попарените с гореща вода, наложени върху предизвикващите болки стави и превързани отгоре с топла кърпа, листа от къдраво или бяло зеле, предизвикват облекчение.
Също и разтривки на ставите с есенция от зарастличе спомагат болките да са по-поносими. При възпаления на ставите трябва да се правят запарващи компреси с хвощ.
Наред с листата на къдравото или бялото зеле, много препоръчителни са преди всичко налагания с листа от страшник. Листата на страшник се срещат навсякъде по слогове, откоси и ливади, тяхното местонахождение е и В редки. Влажни широколистни, смесени и край лъките гори. Растението има големи, плоски сенници, наситени В зеленикав или светлорозов цвят и със здравия си растеж се набиват на очи по ливадите и слоговете.
Нашата 93-годишна баба получи изведнъж в лявото коляно една издатина на дясно, съпроводена с големи болки. Иначе силно подвижната жена трябваше да вземе бастун да се подпира, а и с него едва вървеше. В продължение на 14 дни налагах компреси с шведска горчивка (4 часа), а нощем попарени зелеви листа. Болките отслабнаха, но трудното ходене си остана. Тогава взех листа от страшник и с тях постигнах още първия ден голям успех. Измих листата, върху дървена дъска ги разтрих с точилката и през нощта ги наложих направо върху болното коляно. На следващия ден затрудненото ходене бе сякаш издухано. Само издатината се виждаше още. Затова на следващата вечер аз повторих налаганията, с което за наша радост подутината изчезна. Сега нашата баба. Вече 94-годишна. продължава да си ходи без бастун. Всички болки и спънки в коляното изчезнаха.
Много препоръчителна е веднъж месечно баня на половината тяло с хвощ от 100 г билки, накиснати и оставени да пренощуват в студена вода, на следващия ден претоплени и използувани за 20-минутната баня. Водата от банята може да се изсипе обратно още два пъти върху билките и затоплена, да се използува за още две бани.
Една сестра от религиозен орден пише: "През април се обърнах към Вас за съвет. От болки не можех да спя нощно време. По Ваша препоръка започнах да пия всеки ден по четири чаши пресен чай от коприва, разреден с три чаени лъжички и една супена лъжица шведска горчивка. С голяма радост трябва да Ви съобщя, че след половин година нямам вече никакви болки в хълбоците и вече не е необходима операция. Работя в старчески дом и можах с билките да помогна на немалко стари хора."

 










"Здраве от аптеката на Господ" М.Требен


ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-НОВИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:
ПО-СТАРИ ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ:

Лечение на АРТРИТ, КОКСАРТРОЗА, АРТРОЗА по М.Требен - 4.9 out of 5 based on 194 votes

Добавете коментар

Вашето име:
Вашият email:
Заглавие:
Коментар: